Meest gestelde vragen:

Waar staan uw servers?
Die staan in Nederland. Met een zeer snelle verbinding naar de AMS IX. Dat is HET internet knooppunt in Nederland.

Staan al uw servers op 1 locatie?
Nee. O.a. om mail niet verloren te laten gaan hebben wij servers op meerdere fysieke locaties. Wij zijn hierdoor minder afhankelijk van tijdelijke netwerk problemen zoals kabelbreuken.

Hoe werkt de fair use policy voor het dataverkeer?
De hoeveelheid data welke door uw website wordt veroorzaakt wordt vergeleken met het gemiddelde verkeer wat websites met hetzelfde account veroorzaken. De algehele toename van verkeer op internet heeft derhalve geen nadelige gevolgen voor uw dataverkeer. Als uw website meerdere maanden veel meer dataverkeer veroorzaakt dan het bovengenoemde gemiddelde nemen wij contact met u op.

Kan ik bij u uitsluitend NL domeinen plaatsen?
Nee. U kunt bij ons terecht voor alle TLD (Top Level Domein) domeinen. Dus ook voor .com .org .net .to .nu .ca en alle andere.

Ik heb geen ervaring met het plaatsen van een site kunt u ons helpen?
Wij hebben een online helpdesk waar u op de meeste vragen een antwoord zal vinden. Als dat niet lukt, kunt u altijd een mailtje sturen naar onze helpdesk. Er zijn op internet een groot aantal bronnen waar u informatie kunt krijgen. Daarnaast leveren de meeste boekhandels een redelijk assortiment boeken.
Maar met dergelijke vragen kunt u ook op onze supportforums terecht. Uw vraag wordt dan beantwoord door medegebruikers of onze helpdesk.

Als ik vandaag een domein bestel, hoe lang duurt het dan voordat deze aktief is?
Zodra wij uw aanvraagformulier retour hebben ontvangen, stellen wij e.e.a. onmiddelijk in werking. Zodra uw domein goed is gekeurd is deze meestal binnen 1-2 werkdagen aktief. Dit geldt voornamelijk voor de .nl domeinen.
.com .net .org .to en .nu domeinen zijn niet afhankelijk van goedkeuring, en daarom meestal sneller aktief.

Hoe is de betaling geregeld?
U krijgt een factuur en dient deze binnen 14 dagen te voldoen.

Moeten wij een advertentie van u op onze pagina plaatsen?
Nee wij plaatsen geen banner of advertentie op uw site. Als u een banner op uw site wenst te plaatsen, dan staat dat u vrij.

Heeft u ook kant en klare scripts welke ik voor mijn site kan gebruiken?
Jazeker, op dit moment bieden wij diverse scripts aan welke u eenvoudig toe kunt passen. Scripts voor de volgende toepassingen zijn volledig klaar en gedocumenteerd:
- een formulier mailen, een bezoeker vult gegevens in en zend deze via e-mail naar u
- een forum, uw bezoekers met elkaar in discussie kunnen gaan

In voorbereiding, dat wil zeggen testfase en documenteren:
- 2 database scripts, het ene staat bezoekers uitsluitend toe om te zoeken, met het andere kunnen bezoekers ook gegevens toevoegen
- advertenties script, na aanmelden kan men in diverse catagorien zoeken
- winkelwagen
- een briefkaart script, stel een bezoeker in staat om een briefkaart te sturen via interne. Men moet naar uw site komen om de briefkaart te bekijken.

Alle scripts worden door ons zo veel mogelijk voorbereid en van Nederlandstalige documentatie voorzien. Hierdoor kunt u deze zeer eenvoudig zelf installeren. Ziet u desondanks toch op tegen installatie, wij kunnen het tegen een gering bedrag voor u doen.

Het is ons streven om regelmatig nuttige scripts aan te passen en van documentatie te voorzien.

Wat kost het gebruik van uw scripts mij?
Helemaal niets. Echter, om gebruik te kunnen maken van onze support dient u wel uw site bij ons onder te brengen. Het zijn overigens niet door ons ontwikkelde scripts. De meesten zijn slechts door ons aangepast.

Waarom installeert u de scripts niet als een domein wordt besteld?
Wij weten niet welke scripts u wilt gaan gebruiken. Aangezien een aantal scripts een beheerders functie hebben, zou een bezoeker het beheer over uw script kunnen krijgen.

Hoeveel domeinen worden er per server geplaatst?
Wij beperken het aantal domeinen per server tot ongeveer 250. Dat lijkt bijzonder veel, maar is het in feite niet. De meeste hostingproviders zetten zonder enig probleem 700-1000 domeinen op 1 server. Aangezien dit de snelheid van de sites niet ten goede komt vinden wij dat geen goed idee. Tevens houden wij in de gaten welke sites extreem veel belasting van de servers veroorzaken. Deze spreiden wij over de diverse servers.

Zijn uw statistieken wel betrouwbaar?
Wij werken de statistieken bij aan de hand van het logfile wat door de webserver wordt aangemaakt. Dit is de meest betrouwbare manier. In tegenstelling tot derden zijn onze statistieken niet afhankelijk van verbindingen met andere servers. Doordat u geen code op uw site hoeft te plaatsen die verbinding zoekt met servers van derden vertraagt dit uw site niet. Volgens enkele klanten is er van een snelheidsverbeteringen tot 20% spraken.

Wat kan ik allemaal uit de statistieken aflezen?
U kunt zien hoe bezoekers op uw website zijn gekomen. Zeer belangrijk hierbij is dat u tevens kunt zien naar welke woorden men heeft gezocht. Hierdoor kunt u uw website aanpassen om een optimaal rendement te behalen.
Ook kunt u zien uit welk land uw bezoekers komen. Ondanks dat dit gegeven niet altijd met 100% zekerheid vast is te stellen krijgt u een redelijk nauwkeurig beeld.